Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Kan jeg fryse kremfløte?

Kan jeg fryse kremfløte?

Kan jeg fryse kremfløte? Vil den ha samme egenskaper når den tines igjen?

PUBLISERT: 13.01.2012

Ja, kremfløte kan fryses og benyttes i sauser, supper eller f. eks fløtestuede poteter, etter opptining.

Når kremfløte fryses i flytende tilstand kan den ikke piskes opp etter opptining. Er den fryst i emballasjen vil det altså ikke være mulig å piske kremfløten til krem. Hvis du pisker kremfløten halvstiv før nedfrysing lar den seg piske til krem etter opptining, men den holder ikke like lenge og slipper lett væske.

Et godt tips er å fryse kremfløte du har til overs i istreningsposer, da kan du ha terninger av kremfløte rett i en saus eller en suppe.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.