Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Kan jeg fryse rømme?

Kan jeg fryse rømme?

Er det mulig å fryse rømme og bruke denne senere?

PUBLISERT: 13.01.2012

I utgangspunktet taper rømmen seg når den fryses. Lettrømme blir kornete og tynnere i konsistens. Noen ganger lar det seg gjøre å piske den opp slik at den ikke blir så kornete. Seterrømme tåler bedre fryseprosessen, men også denne blir tynnere etter frysing med en kornete konsistens. Det avhenger derfor av hva du skal benytte rømmen til.

 

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.