Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Kan matfløte skille seg i varme retter?

Kan matfløte skille seg i varme retter?

Kan matfløte skiller seg når det behandles ved høy varme? Har laget fløtegratinerte poteter og andre formretter med matfløte, hvor den har skilt seg.

PUBLISERT: 13.01.2012

Det er riktig at matfløten skiller seg hvis den tilsettes en rett som får for høy temperatur over lengre tid. Matfløte kan småkoke, men skiller seg ved fosskoking. Når man tilbereder gratinerte poteter stekes de ved høy temperatur over lang tid, dette tåler altså ikke matfløten.

Et tips er å tilsette matfløten mot slutten av koketiden og at saus/gryte ikke bør stå å fosskoke etter at matfløten er tilsatt.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.