Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Revet mozzarella og holdbarhet.

Revet mozzarella og holdbarhet.

Hvor lang holdbarhet har en åpnet pakke med revet mozzarella?

PUBLISERT: 20.04.2012

Revet ost og ost i skiver har kortere holdbarhet enn ost i blokk.
Det er flere faktorer som har innvirkning på holdbarheten etter at pakningen er brutt.  
Temperaturen i kjøleskap, hvor tett pakningen er og hvor mye osten har vært i kontakt med hender og andre flater. Produktet kan ha god kvalitet i flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring. Normalt vil forbrukeren ved å lukte, se og smake på osten selv kunne vurdere om den fortsatt kan spises. Ser man antydning til muggdannelse på revet ost eller skivet ost skal produktet kastes.  Skulle det komme mugg på fast ost i blokk er mattilsynets råd å skjære godt vekk rundt den synlige muggkolonien, minimum en cm rundt. Det første tegnet på at ost er dårlig er først og fremst muggdannelse.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.