Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Matfaglig / Sausen har brent seg, er det noe håp?

Sausen har brent seg, er det noe håp?

Sausen brenner seg av og til, er det noe jeg kan gjøre for å redde den uten å få den brente smaken?

PUBLISERT: 13.01.2012

Beste råd er nok dessverre å kaste sausen og starte på nytt. Brent smak er ganske gjennomtrengende. Sil sausen om den har brente flak. Hell sausen over i en ren kjele. Om man tilsetter crème fraîche, fløte eller seterrømme, vil man kunne dempe noe av den brente smaken. Det samme vil sterk krydder, konjakk, revet ost eller soyasaus gjøre.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.