Hjem - Spør ekspertene / Spør ekspertene/Skole / Like mye kalsium i sjokolademelk?

Like mye kalsium i sjokolademelk?

Er det noe forskjell i innholdet av kalsium i vanlig hvit melk og sjokolademelk?

Kjersti Selseth

PUBLISERT: 13.01.2012 - SKREVET AV: Kjersti Selseth - TITTEL: Ernæringsrådgiver
Master i samfunnsernæring

Ja, det er like mye av både kalsium og alle de andrenæringsstoffene som proteiner, jod, B12 og B2 i sjokolademelk som i vanlig melk.

Det finnes mange ulike sjokolademelk i butikken. Enkelte inneholder en god del sukker, mens andre er bedre hverdagsalternativer. Her er det lurt å lese på varedeklarasjonen for å velge den som har tilsatt mindre sukker. Skolemelk med mild kakaosmak er tilsatt veldig lite sukker, og er et godt alternativ.

Hvis man har ett søtt sjokoladepulver i den vanlige hvite melken vil dette inneholde mye sukker. Det kan derfor være greit å drikke dette en gang i blant, men ikke hver dag ettersom sukker kun gir kroppen energi og ingen andre nyttige næringsstoffer.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.