Skrevet av Linda Engelstad
Emner
I ukene før jul og i romjulen er det duket for både julebord, familie- og vennetreff. Tapas er perfekt å lage dersom dere blir mange. Det ser både fristende og lekkert ut, og de fleste vil finne noe de liker godt. Flere av rettene kan tilberedes i forveien, og du bestemmer selv hvor mange retter du vil servere. Blir dere mange til bords er det heller ingenting i veien for å be gjestene ta med en rett hver.
Her gir vi deg forslag på åtte tapasretter som passer perfekt julebordet.
Crostini med ulik topping passer perfekt på tapasbordet. Her får du en variant med chèvre og pesto.
Pepperkaker med blåmuggost
Dette er en en klassiker som vi aldri går lei av. Kombinasjonen av den skarpe blåmuggosten og søte pepperkaker er nydelig.
Bakt brie med nøtter og honning
Denne retten er rask å lage og derfor perfekt dersom du skal ha mange gjester på besøk.
Lag disse saftige kjøttbollene og tre dem på spyd med ost og tomat.
Denne kan gjerne lages noen dager før du får gjester. Du kan bruke andre urter i marinaden dersom du heller ønsker det.
Fylte lefseruller
Klasssike lefseruller med mye godt fyll er alltid populært. Vær raus med fyllet og skjær i pene biter.
Blinis med laks og spekeskinke
Blinis er små pannekaker som lages med gjær. Topp dem med det du måtte ønske, for eksempel laks og spekeskinke.
Disse er så gode at her er det bare å lage en del ekstra mens du først er i gang.
Emner