Om oss

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er et av flere opplysningskontor i landbruket, og har som oppgave å bidra til å fremme forbruket av norsk melk og norske meieriprodukter på vegne av den norske melkebonden.

Dette gjør vi gjennom å bidra med merkenøytral informasjon, råd og inspirasjon om melk og meieriprodukter. Ved å være merkenøytrale fokuserer vi ikke på enkeltmerker, men på varekategorier. MELK er opptatt av å ha oppdatert faglig innsikt, og hos oss jobber fagpersoner med høy kompetanse innen mat- og meieriteknologi, ernæring og matlaging.

Fokusområder

Vi har fokus på meieriproduktenes plass i et balansert kosthold samtidig som vi ønsker å skape matglede og inspirasjon ved å vise bruk av melk og meieriprodukter i kostholdet.

Mye av kunnskapen vi har, er samlet her på nettsidene våre. Her finnes hundrevis av ernærings- og matfaglige artikler, oppskrifter samt mange tips og råd samt en rekke verktøy som BMI- , jod- og kalsiumkalkulator.

MELK er medlem av den internasjonale meieriorganisasjonen IDF – International Dairy Federation. De følger med på den globale utviklingen om meieriprodukter relatert til blant annet bærekraft, helse, standarder og teknologi.

Organisering og finansiering

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter har 8 årsverk, og er finansiert via en omsetningsavgift som betales av melkebøndene i Norge. Omsetningsavgiften forvaltes av Omsetningsrådet og administreres av Landbruksdirektoratet. MELK er et aksjeselskap, og er eid av TINE, Q-Meieriene og Synnøve Finden.

Fakta

BRUK AV VÅRE BILDER: Hvis du ønsker å bruke noen av våre bildet, vær vennlig å ta kontakt med linda@melk.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.