Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Om oss

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er et av flere opplysningskontor i landbruket, og har som oppgave å bidra til å fremme forbruket av norsk melk og norske meieriprodukter på vegne av den norske melkebonden.

Dette gjør vi gjennom å bidra med merkenøytral informasjon, råd og inspirasjon om melk og meieriprodukter. Ved å være merkenøytrale fokuserer vi ikke på enkeltmerker, men på varekategorier. Melk.no er opptatt av å ha oppdatert faglig innsikt, og hos oss jobber fagpersoner med høy kompetanse innen mat- og meieriteknologi, ernæring og matlaging.

Årsmelding for 2017

Visste du at i 2017 …

  • drakk nordmenn 84 liter melk, spiste 10,5 liter yoghurt og 19 kilo ost i snitt?
  • ble innholdet vårt på Facebook vist over 24,5 millioner ganger?
  • hadde vi 4,5 millioner besøk på melk.no?
  • hadde vi stort fokus på jodmangel i deler av befolkningen og meieriprodukter som en av de viktigste kildene til jod

Vi i Melk.no gjennomførte en rekke aktiviteter overfor forbrukere og fagpersoner i 2017.

Fokusområder

Vi har fokus på meieriproduktenes plass i et balansert kosthold  samtidig som vi ønsker å skape matglede og inspirasjon ved å vise bruk av melk og meieriprodukter i kostholdet. 

Melk.no tilbyr et bredt spekter av tjenester. Du kan få tilsendt gratis oppskriftshefter, brosjyrer og faktaark ved bestilling på www.melk.no. Vi holder også foredrag og undervisning, arrangerer seminarer og leverer innhold til presse og sosiale medier.

Mye av kunnskapen vi har, er samlet her på nettsidene våre. Her finnes hundrevis av ernærings- og matfaglige artikler og oppskrifter samt mange tips og råd. Fagekspertene i Melk.no svarer også på spørsmål relatert til meieriprodukter. En rekke verktøy som frokost-, BMI- , jod- og kalsiumkalkulator er populære blant annet i skoleverket ved siden av annet undervisningsmateriell.

Vi har i tillegg utarbeidet et meierileksikon der du finner informasjon om produkter, produksjonsprosesser og -teknologi samt forklaring på en rekke tradisjonelle melkeretter.

Melk.no er medlem av den internasjonale meieriorganisasjonen IDF – International Dairy Federation.  De følger med på den globale utviklingen om meieriprodukter relatert til blant annet bærekraft, helse, standarder og teknologi. 

På mat.no har alle opplysningskontorene i landbruket samlet sitt undervisningsmateriell til bruk i skoleverket. Melk.no har sin egen "digitale melkekartong" med e-læringsfilmer og oppgaver som passer fint inn til undervisning i mat- og helsefaget.

Organisering og finansiering
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) har 8 årsverk, og er finansiert via en omsetningsavgift som betales av melkebøndene i Norge. Omsetningsavgiften forvaltes av Omsetningsrådet og administreres av Landbruksdirektoratet. Melk.no er et aksjeselskap, og er eid av TINE, Q-Meieriene og Synnøve Finden.

Fakta

BRUK AV VÅRE BILDER: Hvis du ønsker å bruke noen av våre bilde, vær vennlig å ta kontakt med linda@melk.no

Her kan du lese om Retningslinjer for personvern og bruk av coockies.