Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Nyt en kopp varm kakao til kveldsmat

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Hvorfor ikke lage deg en god kopp kakao neste gang du får lyst på noe enkelt, godt og passe mettende til kvelds? Kveldsmat kan være så mangt, og noen ganger holder det med en god kopp varm drikke.

Sunn kakao med lite sukker og fett

Kakao gir deg alle næringsstoffene fra melken, samtidig som at det smaker himmelsk. Den kan lages på mager melk og kakaopulver med lite tilsatt sukker om du vil ha et sunt alternativ. En kopp av denne varianten gir deg påfyll av både gode proteiner og nødvendige karbohydrater som er smart å få i seg om du har vært på trening. Et raskt og lettvint alternativ er å varme opp ferdig sjokolademelk. De siste årene har det kommet varianter av sjokolademelk helt uten tilsatt sukker på markedet. Det gjør det enklere å kose seg med god samvittighet.

Kakao med krem er ren nytelse

Vil du unne deg noe skikkelig godt, kan du lage kakao på helmelk eller lage klassisk varm sjokolade ved å røre ut kokesjokolade i melk. Med en kremklatt på toppen smaker det nydelig. Om du drikker deilig varm sjokolade til kveldskosen, får du fortsatt mange næringsstoffer på kjøpet gjennom melken.

Les mer om kveldsmat her.