Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Enkle og gode retter til 17. mai

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Skal du feire 17. mai med et stort frokost- eller lunsjbord? Her finner du noen enkle og gode oppskrifter som kan være til inspirasjon, enten du får gjester eller er invitert bort og skal ta med en rett.

Skal du bake en flott kremkake til 17.mai-festen? Her finner du mange flotte oppskrifter og gode tips for oppbevaring, holdbarhet og bruk av kremfløte for å få det beste ut av din kremkake.

Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

Ostekrem med røket laks
Små deilige munnfuller som passer ypperlig til forrett eller på et tapasbord.

Urtebrød

Urtebaguetter
Disse urtebaguettene passer godt til de fleste rettene på en festbuffet. Sett smak med urter som kruspersille og gressløk eller andre urter du liker. Deigen tvinnes før steking slik at det blir enkelt å skjære baguetten i skiver.

UrtebrødGrove rundstykker

Grove rundstykker
Grove rundstykker er et sunt valg til festmaten. Rundstykker som er hjemmelaget smaker mye bedre enn ferdigkjøpte, og disse kan stekes i forveien og fryses ned. Før servering gir du rundstykkene 10 minutter i varmluft på 100 grader, så har du rundstykker som smaker nystekt.

ferskostdipp med oliven og nøtter

Ferskost med oliven og nøtter

En deilig dipp som passer utmerket til ulike grønnsaksretter og brød.

Grove rundstykker

Ostepai med soltørket tomat og oliven
En god pai som kan deles med mange gjør seg godt på et festbord. Denne paien med soltørket tomat, parmaskinke, oliven, pinjekjerner og frisk timian smaker like godt varm som kald og kan enkelt forberedes dagen før. Stek paien ferdig, og legg på garnityren rett før servering.

asparges-i-flotesaus

Lune asparges i fløtesaus
Den norske aspargessesongen er i full gang, og vårens og sommerens beste grønnsak bør være tilstede på festbordet. Her med en deilig fløtesaus med pinjekjerner.

fikenbrød

Fikenbrød

Server fikenbrød med blåmuggost og syltetøy

kyllingspyd

Gresk salat
En god gresk salat er en sikker vinner både som tilbehør som selvstendig rett.

Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

Disse smørbrødene er både enkle å lage og smaker nydelig.

Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

Muffins med oliven og chèvre

Sett et fat med saftige matmuffins på bordet. Perfekt til både frokost og lunsj.

allers-ofm-17_mai--015151

Ostefat
Et ostefat med et lite utvalg av oster og kjeks passer alltid i festlige anledninger, og er praktisk å ta med om du skal feire hos familie eller venner. Server gjerne ostene med honning, marmelader, chutney, tørket frukt og nøtter. Ønsker du å servere ost som dessert, er en spennede vri å servere en lun nøttepanert Brie med fruktkompott eller chutney.

yoghurtis på pinne

Enkel, hjemmelaget yoghurtis
Denne varianten er så enkel at det nesten ikke er noen grunn til å la være. Fyll yoghurt i ispinneformer eller stikk en ispinne ned i toppen av et yoghurtbeger. Etter noen timer i fryseren har du is som er både sunn og god!

Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

Yoghurtkake med gresk yoghurtbunn

Lyst på en litt lettere avslutning på måltiden enn en mektig kremkake? Da er denne yoghurtkaken en sikker vinner.