Emner
Endelig kan vi feire nasjonaldagen med brask og bram igjen!
Her har vi samlet flere oppskrifter på fristende småretter og tilbehør som passer godt til feiringen enten du skal ha med en rett til frokost, om du skal servere småretter eller grille.
En deilig kake er viktig til 17.mai feiringen. Her finner du tips til hvordan du skal lykkes med sukkerbrødet og hvordan du lager den perfekte kremen.
Scones er raske å lage og smaker fantastisk godt nystekte med ost og grønnsaker
Start najonaldagen med et velfylt frokostbord med masse deilig pålegg og nybakte rundstykker.
Potetsalat med nykål og sitron
Potetsalat er nydelig til både spekemat, grillmat og alskens kjøtt- og fiskeretter. Er du glad i egg? Her får du oppskrift på potetsalat med egg.
Har du planer om å grille på nasjonaldagen? Da smaker hjemmelagde hamburgerbrød ekstra godt.
Salat med bakt søtpotet og cottage cheese
En god salat på bordet er alltid velkomment. Lag en fargerik og fristende salat med søtpotet og cottage cheese.
Appelsin og hviløksmarinert ost
Marinert ost kan gjerne lages noen dager i forveien slik at smakene får satt seg skikkelig. Her kan du ekempelvis bruke Jarlsberg, edamer eller sveitserost.
Denne syrlige dressingen passer godt til salt spekemat. Du kan også tilsette finhakkede, ferske urter. Stuede poteter smaker også godt til spekemat.
Saftige og grove rundstykker med syrnet melk - perfekte til frokost, lunsj eller kveldsmat. Rundstykkene egner seg også godt til frysing.
Denne kaken er laget av Vigdis Solberg og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukt. En enkel, nydelig kake fylt med syrlige overraskelser.
Emner