Pannekakedagen

Nitimen feiret pannekakedagen hos Melk.no

Tirsdag etter fastelavn kalles fetetirsdag, og er pannekakens dag. Slik gikk det da vi lagde pannekaker direktesendt på NRK Nitimen.

Tirsdag etter fastelavn er den internasjonale pannekakedagen, også kalt fetetirsdag eller hvitetirsdag. Fra gammelt av er dette dagen før fastetiden begynte, og man skulle spise opp alt av ferske råvarer før 40 dager med faste satte inn. Det som måtte spises var gjerne varer som egg, melk og smør - ingrediensene i nettopp pannekaker. NRK Nitimen tok turen innom Melk.no for å høre mer om nordmenns forhold til pannekaker.

Hos Melk.no er det ofte pannekaker til lunsj. NRK Nitimen ønsket å komme til vårt kjøkken for å lage direktesendt radio mens vi stekte deilige pannekaker med både søtt og salt fyll.

Hør innslaget fra Nitimen her!

Noe for enhver smak? Pannekaker kan varieres i det uendelige, og er ypperlig lunsjmat. Lager du grove pannekaker med mager melk får du et sunt måltid som kan erstatte tradisjonell brødmaten.

Er pannekakedagen noe folk på gata har et forhold til? Reporteren tok oss med til Tøyen t-banestasjon der vi delte ut pannekaker til forbipasserende.

Det er Trøndere som spiser mest pannekaker i landet, eller "painnkak", som denne trønderen ville sagt. Hans favoritt er pannekaker med sukker og bacon!

Lyst til å lage pannekaker til lunsj eller middag? Vi anbefaler denne oppskriften på gode, grove pannekaker. Fyll dem med ost og skinke, eller cottage cheese og blåbærsyltetøy.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.