Dagsmeny 2 - 3900 kcal
Frokost (ca. 600 kcal):
- 2 skive grovt brød
- Tynt lag med smør, majones eller sennep
- Omelett av to egg, 2 ss cottage cheese, 3 skiver skinke, gjerne stekt med purre, sopp, paprika og/eller spinat
- 2 dl skummet eller ekstra lett melk
- 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
- Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
- Kaffe eller te
Lunsj (ca. 700 kcal):
- 3 grove pannekaker med havregryn
- 6 ss cottage cheese
- 3 ss syltetøy
- 1 banan
- 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
- Kaffe eller te
Middag (ca. 850 kcal):
Laks med pesto:
- ½ paprika
- ½ pakke frossen spinat eller 1 pakke fersk spinat
- 200 g laks
- 1 ss pesto
- 100 g grov pasta eller ris (tørrvekt)
- 2 ss mager kesam
Del paprika i biter og blend med spinat i en ildfast form. Smør laksen med pesto og legg den over grønnsakene. Stek i ovn ved 180° i 15 minutter. Spis med pasta eller ris.
Kveldsmat (ca. 550 kcal):
1,5 dl kornblanding
1,5 dl skyr eller cottage cheese
1 banan
En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
En liten håndfull mandler eller nøtter
Mellommåltider:
Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg fire av alternativene under.
- ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
- 1 banan, en liten neve nøtter (25g), 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
- 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
- Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
- 1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
- 1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg, 2 dl mager sjokolademelk
- 1 beger (175 g) skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn, ½ banan
*Forslag til pålegg:
Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.
- Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
- Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
- Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
- Egg
- Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.