Ostekake med bringebær og sjokolade

En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.
Ostekake med blåbær og lime New York ostekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
Kjeksbunn:
100 g digestive kjeks
40 g smør
Ostemasse:
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen. 
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
  3. Sett skålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Ostemasse: 

  4. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
  5. Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn.
  6. Tilsett bringebær.
  7. Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
  8. Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.
  9. Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.