Pavlova - den beste 17. mai-kaken?

Hipp hurra! En lekker pavlova i rødt, hvit og blått.
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Marengsbunn:
4 stk eggehvite
1 ts hvitvinseddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
Kakefyll:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær

Fremgangsmåte

Marengsbunn: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakepapir og legg det på en stekeplate.
  3. Visp eggehvitene til hardt skum. Ha i eddiken mens du visper.
  4. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
  5. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  6. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

    Kakefyll: 

  7. Visp kremfløte og sukker til en luftig krem. 
  8. Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre). 
  9. Hell kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt med rikelig med bær.