Frossen yoghurt med kirsebær

Kirsebær er en bærsort som ikke brukes så mye. Morellene har gjort inntog i butikkene, og dermed blir kirsebærene litt glemt. En smak av denne fantastiske kirsebærisen vil få kirsebærene fram i rampelyset igjen. Nyt!

Stikkelsbæris Bakte stikkelsbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 dl helmelk
1 stk vaniljestang
2 stk eggehvite
7 ss melis
220 g frosne kirsebær
½ dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Skrap ut kornene fra vaniljestangen, og ha dem i melken. Varm opp melken forsiktig. Den skal ikke koke. Avkjøl.
  2. Pisk eggehvitene stive, tilsett melis, og pisk til en blank og stiv marengs.
  3. Bland inn den avkjølte melken og yoghurten i eggehvitene.
  4. Hakk kirsebærene grovt og vend dem i blandingen.
  5. Sett blandingen i fryseren i ca to timer.
  6. Når du tar blandingen ut av fryseren pisker du igjennom blandingen med en håndmikser, før du setter den tilbake i fryseren, og la den stå i over tolv timer.
  7. Ta isen ut av fryseren femten minutter før den skal serveres. Pisk igjennom den, og sett den tilbake i fryseren til den skal serveres.