Sitrusfrukt i lake med ostekrem

Planlegger du en fest og har du litt ekstra tid, kan du imponere med denne friske og eksklusive desserten.
Jordbærsuppe Fiken, aprikos og nøtter til osten
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
5 dl lake av like deler sukker og vann
1 ss honning
3 stk lime
3 stk sitron
5 g sitrongress (kan sløyfes)
½ stk frisk ananas , skrelt i biter
1 stk papaya , skrelt i biter
1 stk mango , skrelt i biter
½ stk honningmelon , skrelt i skiver
250 g kremost naturell
1 ss sukker
2 stk lime , revet skall av 2, saft av 1
1 dl pinjekjerner , lettristede
100 g friske jordbær , i skiver
mynte eller melisse

Fremgangsmåte

  1. Lag sukkerlaken ved å koke like deler sukker og vann, og smak til med honning (kan evt sløyfes).
  2. Tilsett saft fra lime og sitron, og evt sitrongress, i små biter.
  3. Legg i fruktene og la den få et raskt oppkok i laken.
  4. Ta kjelen av platen og la alt få trekke i laken et par timer - minst.
  5. Rør opp kremosten med sukker, saft og finrevet skall av lime. La den stå kaldt til den skal serveres.
  6. Rist pinjekjernene forsiktig i tørr panne (uten fett) til de er svakt gylne. Avkjøl.
  7. Fordel frukten på desserttallerkner og hell litt lake over.
  8. Form ostekremen til "egg" med en vætet spiseskje og legg ett "egg" på hver frukthaug.
  9. Dryss over nøtter og pynt med jordbær og urter.