Stikkelsbæris

Uansett om man bruker grønne eller røde bær til denne oppskriften, vil man få en utrolig farge på isen. Selve stikkelsbærisen blir nesten som en sorbet, og kan gjerne serveres uten at yoghurtisen tilsettes.

Krem med stikkelsbær Frossen yoghurt med kirsebær
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
250 g frosne stikkelsbær
1 ½ dl melis
1 ½ dl yoghurt naturell
1 l yoghurtis

Fremgangsmåte

  1. Kjør frosne stikkelsbær, melis og yoghurt sammen i en foodprosessor til ingrediensene er godt blandet. 
  2. Frys isen og rør i den et par ganger under nedfrysingen.
  3. Før stikkelsbærisen fryser helt, legges  den lagvis med halvtinet yoghurtis i en avlang form ca. 1,5 liter. Frys isen.
  4. Ta isen ut av fryseboksen ca 30 minutter før servering og sett den i kjøleskapet. Server gjerne isen med mos av stikkelsbær og pisket krem.