Kjeksis

Deilig kombinasjon av kjeks og is som faller i smak hos store og små. 

Kulfi med kardemomme og nøtter Is med rom og rosin
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Hjemmelaget vaniljeis:
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
6 stk eggeplomme
150 g sukker
1 pk cookies (den typen du liker)

Fremgangsmåte

  1. Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt. 
  2. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring. 
  3. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  4. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
    Kokkens tipsDu kan godt tilsette bær, frukt eller andre godsaker i isen. Det gir god smak og ikke minst er det dekorativt.
  5. Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast.
  6. Sett bollen i fryseren til isen blir stiv, ca 2 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger under innfrysing og pisk den godt opp, slik at det ikke danner seg iskrystaller. 
  7. Skjær isen i 1,5 til 2 cm tykke skiver og stans ut rundinger med noe som har lik omkrets som kjeksen eller skjær ut rundinger med en kniv.
  8. Legg en kjeks på hver side av is-skiven. Legg den tilbake i fryseren slik at isen setter seg igjen før servering.Her er det viktig å jobbe raskt slik at isen smelter minst mulig.