Semifreddo med bringebær

Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. 

Yoghurtis med ananas og kokos
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

3 stk egg
60 g sukker
1 krm salt
1 ts vaniljesukker
3 ss sitruslikør
3 dl kremfløte
400 g friske bringebær eller dypfryste

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider så raskt som mulig.

  1. Skill eggene i plomme og hvite.
  2. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis.
  3. Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper.
  4. Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv.
  5. Vend eggedosis, stivpisket eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
  6. Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.
  7. Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
  8. Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering. Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.