Tiramisu

Denne kaken er en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?
Kremmunnfuller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Fingerkjeks:
3 stk eggeplomme
3 stk eggehvite
80 g sukker
90 g hvetemel
15 g melis
Ostekrem:
3 ss kaffe
4 stk eggeplomme
125 g sukker
500 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
5 ss portvin
4 stk eggehvite
4 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

FINGERKJEKS:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret luftig i en bakebolle.
  3. Pisk eggehvitene stive sammen med resten av sukkeret i en annen bakebolle.
  4. Bland sammen de piskede plommene og hvitene, og vend inn melet.
  5. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt massen i 10 cm lange striper.
  6. Dryss på melis og stek dem i 8 minutter ved 200 °C til kakene er lyst gylne.

OSTEKREM:

  1. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk deretter inn kremosten.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend disse inn til slutt.
  3. Legg fingerkjeks i en form, dynk med kaffe og portvin.
  4. Ha på en del ostekrem.
  5. Legg så lagvis til alt er brukt opp, og dryss til slutt over kakaopulver.