Panna cotta

Er du en av dem som får lyst på noe søtt etter middagen, prøv denne Panna cottaen som er basert på melk fremfor kremfløte.

Pannekaker med epler Vaniljepudding fra Røros
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
½ stk vaniljestang , frøene
6 stk jordbær
1 kurv blåbær
Strøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Kok melk og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.
  3. Klem vannet godt av gelatinplatene. Smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.
  4. Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekesam.
  5. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.
  6. Hvelv ut panna cottaen på en tallerken og server med bær. Pynt med frisk sitronmelisse.