Pai med vaniljekrem og bær

Friske bær og vaniljekrem er en deilig kombinasjon.
Kongelig blåbærterte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Mørdeig:
3 dl hvetemel
100 g smør
½ dl sukker
1 stk egg
Fyll:
3 dl ferdig vaniljekrem
2 dl kremfløte
bær eller frukt etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, smør og sukker i en bolle og smuldre det fint. Tilsett egget og rør sammen. Ikke bearbeid deigen med enn nødvendig. Pakk deigen inn i plastikk og la den hvile kjølig i minst en 1/2 time.
    Kokkens tips

    Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en ekstra eggeplomme eller litt kaldt vann. Er den litt løs kan du tilsette litt mer hvetemel.

  2. Finn frem en paiform, ca 22 cm i diameter, og smør den. Kjevle ut deigen og kle paiformen med den. Prikk bunnen med en gaffel og la den stå noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl paiskallet litt i formen før du tar det forsiktig ut.
  3. Visp fløte til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Fyll paiskallet med blandingen og pynt med friske bær eller frukt.