Semulepudding

Visste du at disse små grynene som heter semulegryn kan lage de herligste retter slik som semulepudding, semulegrøt og kaffegrøt. Smak selv!

Karamellpudding Karamellpudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Pudding:
8 dl helmelk
2 dl kremfløte
90 g semulegryn
1 ts mandeldråper
1 stk egg
2 ss sukker
Bærkompott:
1 stk vaniljestang
250 g sukker
2 ½ dl vann
1 stk hel kanel
1 ss maisstivelse (maizena)
500 g skogsbærblanding , frossen

Fremgangsmåte

Pudding:

  1. Kok opp helmelk og kremfløte og tilsett semulegryn under omrøring. La blandingen småkoke i 15-20 minutter. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Grynene skal bli helt møre.
  2. Tilsett noen dråper mandelessens.
  3. Visp sammen egg og sukker.
  4. Avkjøl grøten og rør inn eggeblandingen.
  5. Hell massen over i en form, glassbolle eller porsjonsformer. Dekk med plastfolie og sett puddingen i kjøleskap.

    Bærkompott:

  6. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  7. Kok opp sukker, vann, kanel, og vanilje (stang pluss frø) i en kjele.
  8. Visp inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter.
  9. Hell den varme laken over de frosne bærene.
  10. Avkjøl bærkompotten og sevèr.