Sherrypudding

En pudding som passer fint til jul og andre spesielle anledninger.
Sitronpudding med blåbærsaus Mandelkjernepudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
11 stk gelatinplater
5 dl helmelk
5 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
4 stk egg
2 ss sukker
1 dl søt sherry

Fremgangsmåte

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter.
  2. Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med melk og fløte. Sil fra vaniljestangen.
  3. Visp eggedosis av egg og sukker.
  4. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i den varme melkeblandingen. Bland i eggedosis og sherry. Rør litt til puddingen begynner å tykne. Hell den over i glassbolle og la den stå kjølig til den skal serveres.
  5. Server puddingen med kirsebærsyltetøy eller rød saus til.