Fyldig rabarbrasuppe

Fyldig rabarbrasuppe

En fyldig og smakfull rabarbrasuppe er ikke å forakte. Med en stor skje vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis, blir suppen fullkommen.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 500 g Rabarbra
  • 1 l Vann
  • 2 dl Sukker
  • 1 stk Hel kanel
  • 3 stk Stjerneanis
  • 1 stk Vaniljestang
  • 1 beger Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte:

  1. Rens og skyll rabarbraen og skjær den i små biter.
  2. Kok opp vannet i en stor kjele og ha i rabarbrabitene, sammen med en del av sukkeret.
  3. Tilsett kanel, anis og vaniljestang som er splittet.
  4. Kok rabarbraen til den er mør og suppen begynner å tykne. Rør av og til.
  5. Smak til med resten av sukkeret. (Forskjellige rabarbra typer krever mer eller mindre sukker) før du avkjøler suppen.
  6. La anis, kanel og vaniljestangen ligge i suppen så lenge som mulig for å trekke ut smaken fra ingrediensene.
  7. Server suppen lun eller avkjølt med vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.