Surmelkspudding

Denne surmelkspuddingen er hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 dl Kremfløte
  • 6 dl Syrnet melk naturell
  • 80 g Sukker
  • 1 ss Vaniljesukker
  • 6 stk Gelatinplater

Fremgangsmåte:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter.
  2. Visp 2 dl av fløten til krem.
  3. Bland syrnet melk, sukker og vaniljesukker og visp det inn i kremen.
  4. Varm opp 1 dl av fløten. Press alt vann ut av gelatinplatene og rør de deretter inn i den varme fløten. Avkjøl litt før du heller fløten i en tynn stråle i kremblandingen mens du rører fort og jevnt.
  5. Hell blandingen i en serveringsbolle og sett den kaldt. Puddingen er klar for servering etter 1-2 timer.
  6. Serveres med syltetøy

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.