Surmelkspudding
Denne surmelkspuddingen er hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 dl Kremfløte
- 6 dl Syrnet melk naturell
- 80 g Sukker
- 1 ss Vaniljesukker
- 6 stk Gelatinplater
Fremgangsmåte:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter.
- Visp 2 dl av fløten til krem.
- Bland syrnet melk, sukker og vaniljesukker og visp det inn i kremen.
- Varm opp 1 dl av fløten. Press alt vann ut av gelatinplatene og rør de deretter inn i den varme fløten. Avkjøl litt før du heller fløten i en tynn stråle i kremblandingen mens du rører fort og jevnt.
- Hell blandingen i en serveringsbolle og sett den kaldt. Puddingen er klar for servering etter 1-2 timer.
- Serveres med syltetøy