Karamellsaus

Karamellsaus

Denne karamellsausen er nydelig til is, men passer også perfekt til epler eller brownies og pisket krem.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Kremfløte
  • 1 dl Sukker
  • 1 dl Lys sirup
  • 100 g Smør

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter. Kokkens tips:Tilsetter du brunt sukker i stede for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.
  2. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned.

Kokkens tips:Sausen kan fint varmes opp igjen flere ganger, om du ikke bruker alt med en gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.