Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø jevnt over ca 2/3 av sukkeret.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett både frø og stang i tillegg til kanelstenger og stjerneanis i melken.
Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast). Slå av platen og la krydderet stå og trekke under lokk i ca 20 minutter.
Pisk eggeplommene, maisennamelet og sukkeret til eggedosis i en bolle.
Sil melken og hell melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking.
Hell alt tilbake i kjelen, og varm blandingen forsiktig opp over lav varme under omrøring, til den er passe tykk. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Avkjøl sausen.
Stivpisk kremfløte og rør den inn i sausen til slutt.
Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus. Denne klassiske sausen må ikke forveksles med den man kan kjøpe ferdig. En liten smaksprøve, og man forstår at dette er et fornemt følge til både mørke sjokoladedesserter og bærpaier.
Den runde og fyldige smaken i hvit sjokolade løfter frem andre smaker. Tilsett gjerne et par spiseskjeer med rom eller likør for å sette en ekstra spiss på sausen.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.