Kremsaus med kanel og anis
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Helmelk
- 120 g Sukker
- 1 stk Vaniljestang
- 2 stk Hel kanel
- 2 stk Stjerneanis
- 3 stk Eggeplomme
- 2 ts Maisstivelse (maizena)
- 1 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø jevnt over ca 2/3 av sukkeret.
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett både frø og stang i tillegg til kanelstenger og stjerneanis i melken.
- Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast). Slå av platen og la krydderet stå og trekke under lokk i ca 20 minutter.
- Pisk eggeplommene, maisennamelet og sukkeret til eggedosis i en bolle.
- Sil melken og hell melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking.
- Hell alt tilbake i kjelen, og varm blandingen forsiktig opp over lav varme under omrøring, til den er passe tykk. Sausen må ikke koke, da vil den skille seg. Avkjøl sausen.
- Stivpisk kremfløte og rør den inn i sausen til slutt.