Arme riddere

Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som helgefrokost eller som smårett.
Frokostscones Blings med ost og jordbær
enkel
Gjør tørt brød til god kveldsmat
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
4 skiver brød
1 stk egg
1 ½ dl lettmelk
1 ss sukker
½ ts malt kardemomme
smør

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Unngå å kaste mat. Gammelt brød egner seg ypperlig til arme riddere.

  1. Legg brødskivene på et fat. Visp sammen egg, melk, sukker og kardemomme. Hell blandingen over brødskivene. La dem stå til de er gjennombløte.
  2. Smelt smør i en stekepanne og stek brødskivene pent gulbrune på begge sider.
  3. Serveres nystekte med for eksempel syltetøy og rømme eller brunost. 

Visste du at Arme riddere tidligere ble omtalt som en billigvariant av en rett de kalte Rike riddere? Rike riddere var mer eksklusivt og brødskivene var vanligvist vendt i mandelstykker og servert med eplemost.