Frokostscones

Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert. Da har du alltid rykende ferske scones lett tilgjengelig.

Ciabatta - grunnoppskrift Vaffeltoast
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
1 ss sukker
3 ss smør
2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Smelt smøret. 
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig.
    Ernæringsrådgiverens tips

    For en litt mer proteinrik og enda saftigere variant, kan du bytte ut noe av melken med cottage cheese.

  4. Kjevle ut deigen til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.
  5. Stek scones midt i ovnen i 12-15 minutter til de er godt hevet og gjennomstekt.
  6. Server nystekte scones med favorittpålegget til. 
    Kokkens tips

    Scones er velegnet til frysing. De tines best i stekeovn på 200 °C i cirka 5 minutter.