Sandwichkake

Lag en sunn og god smørbrødkake, med mye godt pålegg.

Kremet sherrysild Bruschetta med aubergine
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Brød:
50 g gjær
50 g smør
5 dl melk
1 stk egg
500 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bakebollen. Smelt smøret, ha i melken, og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
  2. Ha i sammenvispet egg. Ha i mel og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet, og kna den lett. Form deigen til en stor rund bolle. Legg deigen i en smurt springform på 24 cm. Hev under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt valmuefrø.
  5. Stek i stekeovnen på 225 ° C i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Del kaken i tre lag og fyll med kremost, salat, skinkeost, paprika, tomat, reddiker og agurk, eller noe annet godt du liker.