Smaksrike bruschetta

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
Bunnen:
2 stk tomat
1 ss frisk basilikum ,finhakket
4 ss olivenolje
salt og pepper
1 stk. baguette
1 båt hvitløk
Forslag til topping:
- all slags gulost, blåmuggost eller hvitmuggost
- ferskost (f.eks. cottage cheese, kremost eller kvarg)
- salat eller grønnsaker (f.eks. grillet aubergine, tynne avocado- eller stangselleri skiver)

Fremgangsmåte

  1. Vask og del tomatene i fire, fjern kjernen og hakk tomatene i biter.
  2. Bland tomatbiter med basilikum i en bolle, og hell over halvparten av olivenoljen. Smak til med nykvernet pepper og salt.
    Kokkens tipsLa tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager resten.
  3. Del baguetten i ca. 1 cm tykke skiver, pensle skivene med resten av olivenoljen på begge sider og stek disse i en stekepanne i 6-8 minutter til de er gylne. 
  4. Du kan tilsette det hvitløksfeddet under stekingen eller del det i to, og gni hvitløksfeddet på de ferdigstekte brødskivene.
  5. Fordel tomatblandingen på brødskivene og bruk ulike oster, salater eller grønnsaker som topping.