Bananpannekaker

Deilige, tykke, næringsrike pannekaker som passer perfekt til frokost, lunsj eller etter trening. 

Havregrøt med blåmuggost og fenalår Kjøleskapsgrøt med chiafrø
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
1 stk banan , moden
2 ½ dl havregryn
1 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
1 ts bakepulver
2 stk egg
¼ ts salt

Fremgangsmåte

  1. Mos banan godt med en gaffel eller stavmikser. 
  2. Tilsett havregryn, bakepulver og salt og bland godt. 
  3. Rør inn eggene og tilsett melken til slutt. Reguler mengden melk litt etter behov. 
    Kokkens tipsDisse pannekakene skal være litt tykke, nærmest som lapper. Hvis du ønsker en litt finere konsistens, kan du bytte havregryn med havremel eller kjøre havregrynene i en foodprosessor eller blender til det ligner mel.
  4. Smelt smør i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å lage små pannekaker/lapper i pannen og la de steke på middels varme til de har begynt å stivne på oversiden. Snu pannekakene og stek de videre på den andre siden til de er gyldne.  
    Ernæringsrådgiverens tipsBananpannekakene er fulle av proteiner av høy kvalitet, fra både melk og egg. De er også rike på fiber fra havregryn og kun søtet med banan. Absolutt en god start på dagen eller som restitusjon etter trening.