Havregrøt med friske bær

Havregrøt er sunt og mettende, og passer ypperlig til både frokost, lunsj og kveldsmat. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 dl havregryn
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
½ ts salt
50 g blåbær eller andre friske bær

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt. 
  2. Fordel grøten i skåler og topp med friske bær. 
    Ernæringsrådgiverens tipsKoker du grøt på melk får du i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt.
    Kokkens tips

    Hva med å servere havregrøt på pinne? Vi garanterer store øyne!