Rømmegrøt

En deilig, fløyelsmyk grøt med lange tradisjoner i Norge. Mange spiser rømmegrøt ved anledninger som Sankthans og Olsok, til fest og på 17. mai. 

Surmelksuppe Melkeringe fra Nordland
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 beger seterrømme
2 ½ dl hvetemel
6 dl helmelk
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok rømmen under lokk i 2 minutter. Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret som du tar vare på til senere.
  2. Rør i resten av melet, og spe med melken. Kok grøten i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt.
  4. Grøten serveres med smøret som er skilt ut fra rømmen, sukker og kanel, og gjerne et lekkert fat med spekemat og flatbrød.
    Kokkens tips

    Det er viktig at du bruker seterømme når du skal lage rømmegrøt. Seterrømme har et høyt innhold av fett og er ikke kokestabil, slik at du får den ønskede utskillelsen av fett under koking.