Grateng med ost og skinke

Ost- og skinkegrateng

Kjapp, enkel og superdigg grateng med ost og skinke

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Bacon
  • 100 g Kokt skinke
  • 2 stk Grønn paprika
  • 1 bunt Vårløk
  • Hvit saus:
  • 40 g Smør
  • 40 g Mel
  • 4 dl Melk
  • 1 ss Frisk timian
  • 1 ss Frisk oregano
  • 150 g Brie
  • 100 g Gulost

Fremgangsmåte:

  1. Skjær bacon, skinke og paprika i terninger.
  2. Stek bacon i en tørr stekepanne, tilsett deretter skinke og paprika og la alt surre i noen minutter.
  3. Tilsett vårløk i skiver og hell blandingen i en ildfast form.
  4. Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn blanding. La det surre under omrøring i cirka 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Smak til med salt, pepper. Rør inn finhakkede urter.
  5. Hell den hvite sausen over skinkeblandingen. Topp med revet ost og brie i skiver.
  6. Stek midt i ovnen ved 220 grader i cirka 20 minutter eller til osten er gyllen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.