Gratinerte grønnsaker med ostesaus

Gratinerte grønnsaker med ostesaus

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Ostesaus:
  • 40 g Smør
  • 40 g Hvetemel
  • 4 dl Lettmelk
  • 1 dl Revet gulost
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 ts Muskatblomme , revet
  • Gratinering:
  • 150 g Blomkål
  • 100 g Purre
  • 150 g Brokkoli
  • 150 g Gulrot
  • 1 dl Revet gulost
  • 2 ss Frisk gressløk

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen 250 °C.
  2. Skjær grønnsakene i like store biter.
  3. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i cirka 5 minutter - rør av og til.
  4. Ta kjelen av platen og bland i osten. Smak til med salt, pepper og eventuelt revet muskat.
  5. Ha grønnsakene i sausen, og la de koke noen få minutter. Ha alt i en ildfast form og dryss over resten av osten. Stekes midt i ovnen i 10 -15 minutter. Dryss over med finhakket gressløk. Kokkens tips:Tilsetter du biter av kylling eller skinke i formen kan den fint serveres som en egen rett, gjerne med grovt brød ved siden av. Gratinerte grønnsaker passer både til kjøtt og fisk, og du trenger ikke saus i tillegg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.