Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Gratinerte grønnsaker

Lettvint og godt! Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk gulrot
1 stk blomkål lite
1 stk pastinakk
100 g sukkererter
1 stk purre
1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl lettmelk
3 ss hvetemel
1 ts salt
5 g muskatblomme revet
1 stk egg
2 dl hvitost revet

Fremgangsmåte

  1. Rens og grovdel grønnsakene.
  2. Kok dem halvmøre i minst mulig vann.
  3. Sil kokevannet fra og ha det i en ny kasserolle.
  4. Tilsett så mye melk at det blir ca. 3 dl væske tilsammen.
  5. Visp sammen melkeblandingen og hvetemelet, og kok det opp under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak sausen til med salt og muskat. Visp inn egg og revet ost.
  6. Legg grønnsakene i et ildfast fat og hell sausen over grønnsakene.
  7. Gratiner retten midt i ovnen ved 200 °C i ca 20 minutter, til den er gyllen og grønnsakene gjennomkokte.
  8. Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til, eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.