Osteform med grønnsaker

Osteform med grønnsaker

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Potet
  • 0,5 stk Grønn squash
  • 0,5 stk Aubergine
  • 4 stk Tomat
  • 3 dl Matfløte
  • 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ts Salt
  • 0,25 ts Pepper
  • 4 ss Frisk gressløk
  • 200 g Vellagret ost

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær squash og aubergine i tynne skiver. Strø over med salt og la dem ligge i romtemperatur i cirka 20 minutter slik at en del væske trekkes ut. Tørk godt av med kjøkkenpapir.
  3. Skjær potet og tomat i tynne skiver.
  4. Legg poteter og alle grønnsakene i en ildfast form. Legg størst haug langs kanten av formen.
  5. Kok opp fløte med buljong, salt, pepper og gressløk. Bland halvparten av osten i sausen og hell over grønnsakene i formen.
  6. Stek retten i stekeovnen i 30-45 minutter. Dryss osten over retten etter ca 20 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.