Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostesufflé

En høy og luftig ostesufflé er alltid hyggelig å imponere gjestene med. Men du, husk at det er gjestene som skal vente på ostesuffleen og ikke omvendt.

middels
Gjestene vil elske denne
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 ss smør
6 ss hvetemel
4 ½ dl helmelk
1 ts salt
½ ts malt muskat
450 g vellagret ost revet
7 stk egg
1 ss smør eller olje

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 180 °C.
 2. Smelt smøret ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemel og rør godt sammen.
 3. Spe med melk under omrøring. Rør til sausen får en glatt og tykk konsistens. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast. 
 4. La sausen småkoke under omrøring i 5-7 minutter. 
 5. Tilsett revet ost og rør til den er smeltet. Ta kjelen av platen og la sausen stå i et par minutter til den har kjølnet litt. Smak til med salt og muskatnøtt.
 6. Skill eggene. Rør eggeplommene inn i ostesausen.
 7. Stivpisk eggehvitene i en ny bolle før du skjærer de forsiktig inn i ostesausen med en slikkepott eller en skje. Her er det viktig å være forsiktig så du ikke mister luftigheten i eggehviten, det er her hemmeligheten til en god sufflé ligger. 
 8. Pensle eller spray en suffléform (ca 2,5 liter) med fett.
 9. Hell røren i formen og stek suffléen på nest nederste rille i ovnen i ca 50 minutter. Ikke åpne døren før steketiden er over, da kan suffléen falle sammen.
 10. Server med en grønn salat og godt brød.
  Kokkens tips

  Ostesuffleen faller fort sammen, så den bør serveres straks den er tatt ut av ovnen. Det er bedre at gjestene venter på suffleen, enn at suffleen venter på gjestene.