Fiskegryte

Enkel og god fiskegryte som passer ypperlig til middag for liten og for stor. Her kan du variere med alle fiske slag, både rød og hvit.

Urtefisk Bergensk fiskesuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 dl fiskekraft
400 g laksefilet , ørret, steinbit eller torskefilet
1 stk purre
2 stk gulrot
100 g aspargesbønner
8 stk frisk sjampinjong
2 ss meierismør
½ ss hvetemel
1 ½ dl matfløte eller melk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp.
  2. Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp.
  3. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk. La det koke ca. 5 minutter.
  4. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten med nykokte poteter til.