Risotto med reker

Ris, reker og en deilig saus blir en herlig middag på godt under en time.
Bergensk fiskesuppe Fransk lakseform
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Risotto:
1 båt hvitløk
3 stk soltørkede tomater
1 ss smør
3 dl arborioris (risottoris)
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ stk purre
½ ts salt
3 ss parmesan , revet
400 g reker
Saus:
2 dl cottage cheese
2 dl syrnet melk
¼ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
3 ss tørket dill

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og skjær soltørket tomat i biter. 
  2. Var litt smør i en stekepanne og fres hvitløk og tomat i 2-3 minutter. Tilsett risen og rør om så alle riskornene blir blanke av fettet.
  3. Hell over buljongen og kok risen under lokk til den er mør, ca 13 - 15 minutter.
  4. Tilsett purre og rør inn parmesan og reker. Smak til med salt. 
  5. Rør sammen ingrediensene til sausen og server den ved siden av eller over risottoen.