Middag i form

Ovnsgratenger passer bra som høst- og vintermat og er lett å lage. Her en versjon med bayonneskinke.
Grov kjøttpudding med kålstuing Soyamarinert ribbe m/tjukkmelkdipp
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk potet
4 stk gulrot
4 skive kålrot (ca 300 g)
2 ts maisstivelse (maizena)
6 dl helmelk
½ ts salt
1 stk grønnsakbuljong (terning)
4 ss sennep
600 g ferdig kokt bayonneskinke
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovenen på 200 °C.
  2. Skrell grønnsakene og kutt de i tynne skiver.
  3. Rør maisennamelet ut i litt av den kalde melken. Hel all melken og maisenablandingen i en kasserolle og kok opp under omrøring.
  4. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep.
  5. Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
  6. Sett formen inn i forvarmet ovn i 30 minutter.
  7. Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken.
  8. Strø revet ost oppå bayonneskinken, sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C. La formen stå i ovnen i ytterligere 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt.
  9. Server gjerne retten med ferskt brød.