Fristende kjøleskapsgrøt med syrnet melk, karamell og nøtter

Denne søte varianten passer perfekt som helgekos. En deilig kombinasjon av søtt og salt.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 dl havregryn (lettkokt)
4 dl syrnet melk
50 g sukker
½ dl matfløte
½ stk banan
nøtteblanding (f.eks. mandler, hasselnøtter eller valnøtter)

Fremgangsmåte

  1. Rør havregryn og syrnet melk godt sammen i et glass eller en boks med lokk.
  2. Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
  3. Smelt sukker i en kjele til den har fått en karamellartig farge og tilsett matfløte.
  4. Kok sausen til sukkeret har løst seg opp og avkjøl.
  5. Topp kjøleskapsgrøt med karamellsaus, bananskiver og nøtteblanding.