Persillerotpuré

Fløyelsmyk persillerotpuré egner seg utmerket til de fleste typer kjøtt og fisk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g persillerot
5 dl helmelk
1 dl kremfløte
50 g smør
1 ts salt
½ ts pepper , kvernet

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær persillerot i små biter.
  2. Ha persillerotbitene i en kjele og tilsett melken. Kok opp og la det koke til persilleroten er helt mør.
  3. Tilsett fløte og kok inn til grøtkonsistens.
  4. Mos persilleroten ved hjelp av stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett smør og kjør til du har en helt glatt krem.
  5. Smak til med salt og kvernet pepper.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at melk er vår største bidragsyter til jod og kalsium i kostholdet? Dette er næringsstoffer vi trenger å få gjennom mat og drikke hver eneste dag.