Waldorfsalat med yoghurt

Hjemmelaget waldorfsalat er et klassisk tilbehør til julens koltbord, middager eller frokost.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
5 stk stilkselleri (stangselleri)
2 stk eple , syrlig
20 g sukker
200 g grønne druer
100 g valnøttkjerner
1 stk sitron
300 g gresk yoghurt
1 ts salt
½ ts pepper , kvernet

Fremgangsmåte

  1. Skyll og vask sellerien, del den i 5 cm lange staver og skjær disse i tynne strimler.
  2. Vask og tørk eplene, del dem i to og fjern kjernehuset. Skjær dem så i tynne skiver, som igjen kuttes i staver på størrelse med sellerien.
  3. Press en halv sitron over eplene så de ikke blir brune.
  4. Rens druene og del dem i to på langs. Hakk valnøttene grovt.
  5. Bland alt sammen i en bolle, vend inn yoghurten, smak til med salt og pepper og ha over i en serveringsbolle.
  6. Pynt med litt ekstra valnøtter, druer og eventuelt finhakket grønt fra stangsellerien.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at yoghurt har blant annen et høyt innhold av kalsium som er viktig for å styrke skjelettet?