Risgrøt som dynegrøt

Denne grøten har lang tilberedningstid, men den blir garantert fyldig og god, og uten svidd bunn. 

enkel
Risgrøt som garantert ikke svir seg.
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 dl vann
2 dl grøtris
½ ts salt
1 l helmelk eller lettmelk

Fremgangsmåte

Kokkens tipsDenne grøten bil garantert ikke svidd og den koker heller ikke over. Samtidig er gryten enkel å rengjøre etter at grøten er spist og du har i tillegg masse tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg selv!

  1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca. 10 min). 
  2. Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring.
  3. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.
  4. Nå kan du velge ulike fremgangsmåter: 
  • Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30°C i 2-3 timer.
  • Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca. 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen.
  • Pakk kasserollen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer.
    Ernæringsrådgiverens tipsRisgrøt passer fint som en enkel hverdagsmiddag. Grøt inneholder melk som gir deg proteiner av god kvalitet, jod, kalsium, B-vitaminer og fosfor.

Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk.