Pizza

Pizza er perfekt mat å dele. Hva med å invitere vennegjengen?
Auberginepizza
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Pizzabunn:
25 g gjær
2 dl vann
1 ts salt
1 ss meierismør , smeltet
300 g hvetemel
Pizzasaus:
400 g hermetiske tomater
4 ss chilisaus
1 båt hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts sukker
salt og pepper
Valgfri pizzatopping

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver.
  3. Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant.
  4. Bland hermetiske tomater, chilisaus, hvitløk, oregano, basilikum, sukker, salt og pepper i en kjele og kok til sausen er passe tykk.
  5. Smør sausen på pizzabunnen og velg hvilket fyll du vil legge oppå.

    Forslag til fyll:


    Fyll 1: 200 g røkt skinke, 1 boks (ca 200 g) ananas i biter, 1 rød paprika, 200 g revet gulost
    Fyll 2: 6 tomater, salt, pepper, oregano, 100 g reker, 100 g blåskjell, 100 g sopp, 200 g revet gulost
    Fyll 3: 3 tomater, 4 grillpølser, 1 paprika, 1 boks (ca 200 g) sjampinjong, salt, pepper, oregano, 200 g revet gulost
    Fyll 4: 50 g salamipølse, 1 paprika, 10 oliven, 200 g revet gulost
  6. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.
  7. Stek pizzaen i stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.
  8. Dryss gjerne ruccola og god olivenolje oppå før servering.