Rabarbraispinner

Husker du smaken av sure rabarbrastilker dyppet i litt sukker? Rabarbra er deilig i både supper, kaker og desserter – og selvfølgelig i ispinner! Rabarbraen bakes med vanilje og sukker for å oppnå maksimal søtsmak på den den sure hagefavoritten.

Rips og vaniljeispinner Rørt jordbærispinne
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
5 stilk rabarbra
3 ss sukker
½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Kutt rabarbraen i biter. Bland sammen sukker og vaniljepulver, og vend rabarbrabitene i blandingen. Legg så rabarbraene i en ildfast form og sett inn i den varme ovnen. Bak rabarbraen i ca. 10 minutter.
  3. Ta rabarbraen ut og stikk forsiktig i en bit for å kjenne at den har blitt helt myk. Er den myk, er den ferdig.
  4. Hell av og ta vare på rabarbrasaften som har dannet seg i bunnen av den ildfaste formen og la både saft og rabarbra kjølne helt.
  5. Rør vaniljekvarg godt sammen med rabarbrasirupen. Da får du en dypere rabarbrasmak.
  6. Legg bakt rabarbra og isblandingen lag for lag. Sørg for at isblandingen fyller godt rundt de bakte rabarbrabitene. Putt i pinnene og sett isen i frys isen i minimum 4-6 timer.
Kokkens tips

Du kan bytte ut vaniljekvargen med en jordbær/rabarbrakvarg for å få enda mer smak