Ispinner med chia

Mange bruker chiafrø i kjøleskapsgrøt eller lager chiapuddinger, og nå kan du lage en deilig, sunn og god chiaispinne på 1-2-3. Vi har valgt å blande chiafrøene og syrnet melk for å få god smak og konsistens. Disse ispinnene passer etter trening, til frokost eller når du har lyst på noe godt!

Spicy gulrotispinner
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
5 dl syrnet melk med smak
5 ss chiafrø
bær og frukt til å ha i isen – f-eks. ananas og gojibær

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen syrnet smaksatt melk og chiafrø. Rør godt og sett i kjøleskapet.
  2. For at chiafrøene ikke skal klumpe seg sammen må du røre i blandingen etter 5 og 10 minutter.
  3. Chiafrøene sveller og blir som en tykk grøt eller pudding.
  4. Hell chiafrøblandingen i ispinneformene dine og fyll med frukt eller bær.
  5. Vi brukte liggende ispinneformer av silikon til disse isene. Da kan du legge frukt og bær pent før du fyller på med blandingen.
  6. Sett ispinneformene i fryseren i 4-6 timer.
Ernæringsrådgiverens tips

Disse ispinnene er svært næringsrike. Chiafrø inneholder mye fiber og endel omega-3 fettsyrer, mens den syrnede melken gir deg proteiner, jod, kalsium og B-vitaminer. Kos deg derfor med god samvittighet!